Tussenschoolse Opvang

In de lunchpauze bestaat er de mogelijkheid tot 'overblijven'. Dit kan o.a. bij Les Petits.

Les Petits biedt Tussenschoolse Opvang aan voor de kinderen van de Sparrenbosschool, zowel in de vorm van een vast contract of in de vorm van een flexibel contract. Eerst eten en drinken we met zijn allen aan tafel. De jongsten in de bso ruimte, de ouderen mogen aangrenzend in de BSO-hal eten. We vinden het belangrijk dat dit een gezellig tafelmoment is voor de kinderen, waarbij zij hun verhaal kwijt kunnen en ook de tijd krijgen om in alle rust hun broodje te eten en wat te drinken. Wij hanteren ons voedingsbeleid wat inhoudt dat het drinken dat wij aanbieden bestaat uit de keuze: thee, melk, karnemelk of water. De kinderen nemen zelf hun brood mee waarbij wij de ouders/verzorgers vragen rekening te houden met wat zij hun kind als extraatje meegeven. Gelieve geen cakejes of chocolaatjes mee te geven. Ter compensatie kan eventueel wel een Evergreen, Liga of fruitliga etc. Nadat we hebben gegeten en gedronken gaan we met zijn allen naar buiten. Op het schoolplein of op het veld wordt er samen met de pedagogisch medewerker druk gevoetbald of andere leuke balspelen en tikspelletjes gedaan. Ook worden er o.a. hele mooie tekeningen van stoepkrijt gemaakt, getennist en paardje gespeeld. Bij zeer slecht weer is er gelukkig ook binnen genoeg leuks te doen. In de speelzaal kunnen we dan lekker rennen en tikspelletjes doen en verder wordt er in de BSO-ruimte voorgelezen, getekend, gekleurd, geknutseld, prachtige Kapla-bouwwerken gemaakt of vrij gespeeld in de poppenhoek. Kortom, het is een heel gezellig uurtje en helaas vliegt de tijd altijd weer voorbij!

Buitenschoolse Opvang

Les Petits opvang aan 20 tot 30 kinderen in de leeftijd van 4-12 jaar van de Sparrenbosschool, de Willinkschool en de St. Fransiscusschool. BSO ‘De Boswachters’ staat voor ontspanning na school, voor sport en spel, voor huiswerkbegeleiding, voor creativiteit en nog veel meer! We werken aan de hand van thema’s waar leuke activiteiten voor worden bedacht en in de vakanties gaan we regelmatig op stap. Dit alles in overleg met de kinderen, want kinderparticipatie staat bij Les Petits voorop. Als de kinderen uit zijn worden zij lopend opgehaald door een pedagogisch medewerker of komen zij zelfstandig naar de BSO. We gaan eerst aan tafel om wat te drinken en fruit te eten en de kinderen mogen nog een cracker of ontbijtkoek toe. We vinden het belangrijk dat dit een gezellig tafelmoment is waarbij de kinderen ook hun verhaal kwijt kunnen. Daarna kunnen zij kiezen uit een aangeboden activiteit, lekker vrij spelen of even met een boek onderuit op de bank. Het is erg leuk dat we naast het schoolplein en het aangrenzende veld ook gebruik mogen maken van de gymzaal van school. Dit blijkt een geliefde plek van de kinderen te zijn! Om 17:00 uur hebben we nog een gezamenlijk moment om iets te drinken (thee of water) met en tarwekoekje erbij. Vervolgens doen we nog een kleine aangeboden activiteit en/of gaan de kinderen vrij spelen. We bieden opvang aan tot 18:30 uur.

Op vrijdag is de onderbouw om 12:00 uur uit. De kinderen worden opgehaald door een vaste medewerker. Daarna lunchen de kinderen gezamenlijk. De oudste kinderen komen van de Sparrenbosschool om 15:15 uur zelfstandig naar de BSO-ruimte. De kinderen van de Willinkschool en St. Fransiscusschool worden opgehaald door een pedagogisch medewerker.

Ook heeft de school soms studiedagen en komen de kinderen de hele dag naar de BSO. In de vakanties zijn er leuke activiteiten om te doen. Er wordt regelmatig samengewerkt tussen de Boswachters en de BSO ’t Kraaiennest in Vogelenzang. Vooral in vakanties worden er veel leeftijdsgerichte activiteiten aangeboden op de eigen of op de buurlocatie! Er zal altijd een vaste pedagogisch medewerker met de kinderen naar de buurlocatie gaan. Ook gaan we af en toe gezamenlijk op uitje met de Les Petits-bus!Tekst toevoegen ...
MISSIE & VISIE WAT-HOE-WAAROM

WAT

Moderne methodes en leermiddelen i.c.m. optimale begeleiding

HOE

Onderwijs op maat en pedagogische driehoek

WAAROM

Elk kind is belangrijk én wordt door ons gezien!

BEKIJK ONZE MISSIE & VISIE