Les Petits Kinderopvang

lespetits

Welkom bij kinderopvang Les Petits!

Met veel plezier zijn we begin het schooljaar 2014 gestart met onze nieuwe vestiging in de Sparrenbosschool! Wij bieden hier, in een prachtige nieuwe locatie, opvang aan peuters (peuterspeelzaal), Tussenschoolse Opvang en Buitenschoolse Opvang. Les Petits staat voor kwalitatief hoogwaardige opvang.

Dit zie je bij ons terug in de mooie locatie met veel buitenruimte, een veelzijdig materiaal- en activiteitenaanbod, extra services zoals o.a. een kinderkapper en gedreven en goed geschoold personeel. Daarnaast werken wij met de tablet via Konnect Ouderportaal. Dit houdt in dat wij u op deze manier op de vhoogte kunnen houden wat uw kind(eren) tijdens de PSZ, TSO of BSO gedaan hebben. Zo ontvangt u elke PSZ ochtend, TSO en/of BSO middag, wanneer uw kind bij ons is, digitaal een stukje tekst mét foto’s! Hieronder kunt u meer lezen over de verschillende opvang die wij aanbieden in de Sparrenbosschool.

Voor uitgebreide informatie verwijs ik u graag door naar onze website: www.lespetits.nl maar u bent natuurlijk ook altijd van harte welkom om even langs te komen voor meer informatie en om een kijkje te nemen in onze opvangruimte !

Met vriendelijke groeten,

Mede namens het team,
Imara Reuling
Leidinggevende locatie Sparrenbos
E: sparhoofd@lespetits.nl
T: 06-11035215

Les Petits nieuwsbrief

Maart 2015
Maart 2015
Maart 2015.pdf
492.9 KiB
260 Downloads
Details

Peuterspeelzaal

Ieder kind heeft een plek nodig waar hij of zij met leeftijdsgenootjes kan spelen. Dit is immers niet alleen leuk, maar ook goed voor hun ontwikkeling. Op de Les Petits peuterspeelzaal ‘De bosdiertjes’ op de Sparrenbosschool krijgen peuters van 2 tot 4 jaar alle ruimte om op een prettige manier nieuwe vriendjes en vriendinnetjes te maken. Uw kind leert spelenderwijs hoe het is om met andere kinderen om te gaan en krijgt daardoor direct een goede start voor het sociale spel op de basisschool. Op deze locatie werken wij met het VVE programma Uk & Puk. Wij zijn allemaal geschoold op dit programma met betrekking tot Voor- en Vroegschoolse Educatie. Het programma omvat een scala aan zinvolle activiteiten voor peuters die voor alle peuters leerzaam en leuk zijn om uit te voeren. Alle activiteiten worden met behulp van de pop Puk geïntroduceerd. Zijn dagelijks leven en aanwezigheid op de groep verbinden de kinderen met hun eigen leven en belevenissen en vormen een rode draad door het programma. De activiteiten zijn verbonden aan een thema, zoals “Dit ben ik” hierbij leren kinderen bijvoorbeeld hoe alles van je lijf heet en wat ’t doet, zoals bijvoorbeeld tanden en tanden poetsen etc. “Hatsjoe”, over ziek zijn én beter worden of “Welkom Puk”, waarbij ook de periode van zelf starten op de PSZ en nieuwe vrienden maken aanbod komt. Door het toepassen van deze methode wordt de samenwerking met de basisscholen nog meer geoptimaliseerd, daar er extra aandacht is voor de doorgaande lijn die kinderen maken bij de overstap naar groep 1.

Tussenschoolse Opvang

Wij bieden de Tussenschoolse opvang aan voor de kinderen van de Sparrenbosschool, zowel in de vorm van een vast contract of in de vorm van een flexibel contract. Eerst eten en drinken we met zijn allen aan tafel. De jongsten in de bso ruimte, de ouderen mogen aangrenzend in de BSO-hal eten. We vinden het belangrijk dat dit een gezellig tafelmoment is voor de kinderen waarbij zij hun verhaal kwijt kunnen en ook de tijd krijgen om in alle rust hun broodje te eten en wat te drinken. Wij hanteren ons voedingsbeleid wat inhoudt dat het drinken, wat wij aanbieden, bestaat uit de keuze: thee, melk, karnemelk of water. De kinderen nemen zelf hun brood mee waarbij wij de ouders/verzorgers vragen rekening te houden met wij zij hun kind als extra’tje meegeven. Gelieve geen cake’jes, marsen, chocolaatjes meegeven. Ter compensatie kan eventueel wel een evergreen, liga of fruitliga etc. Nadat we hebben gegeten en gedronken gaan we met zijn allen naar buiten. Op het schoolplein of op het veld wordt er samen met de pedagogisch medewerker druk gevoetbald of andere leuke balspelen en tikspelletjes gedaan. Ook worden er o.a. hele mooie tekeningen van stoepkrijt gemaakt, getennist en paardje gespeeld. Bij zeer slecht weer is er gelukkig binnen ook genoeg leuks te doen. In de speelzaal kunnen we dan lekker rennen en tikspelletjes doen en verder wordt er in de bso ruimte voorgelezen, getekend/gekleurd, geknutseld, prachtige kapla bouwwerken gemaakt of vrij gespeeld in de poppenhoek. Kortom, het is een heel gezellig uurtje en helaas vliegt de tijd altijd weer voorbij!

Buitenschoolse Opvang

Wij bieden opvang aan 20 tot 30 kinderen in de leeftijd van 4-12 jaar van de Sparrenbosschool, de Willinkschool en de St. Fransiscusschool. BSO ‘De Boswachters’ staat voor ontspanning na school, voor sport & spel, voor huiswerkbegeleiding, voor creativiteit en nog veel meer! We werken aan de hand van thema’s waar leuke activiteiten voor worden bedacht en in de vakanties gaan we regelmatig op stap. Dit alles in overleg met de kinderen, want kinderparticipatie staat bij Les Petits voorop. Als de kinderen uit zijn worden zij lopend opgehaald door een pedagogisch medewerker of komen zijn zelfstandig naar de BSO. We gaan eerst aan tafel om wat te drinken en fruit te eten en de kinderen mogen nog een cracker of ontbijtkoek toe. We vinden het belangrijk dat dit een gezellig tafelmoment is waarbij de kinderen ook hun verhaal kwijt kunnen. Daarna kunnen zij kiezen uit een aangeboden activiteit, lekker vrij spelen of even meteen boek onderuit op de bank. Het is erg leuk dat we naast het schoolplein en het aangrenzende veld ook gebruik mogen maken van de gymzaal van school. Dit blijkt een geliefde plek van de kinderen te zijn! Om 17.00 uur hebben we nog een gezamenlijk moment om iets te drinken (thee of water) met en tarwekoekje erbij. Vervolgens doen we nog een kleine aangeboden activiteit en/of gaan de kinderen vrij spelen. We bieden opvang aan tot 18.30 uur.

Op vrijdag is de onderbouw om 12.00 uur uit. De kinderen worden opgehaald door een vaste medewerker. Daarna lunchen de kinderen gezamenlijk. De oudste kinderen komen van de Sparrenbosschool om 15.15 uur zelfstandig naar de bso ruimte. De kinderen van de Willinkschool en St. Fransiscusschool worden opgehaald door een pedagogisch medewerker.

Ook heeft de school soms studiedagen en komen de kinderen de hele dag naar de bso. In de vakanties zijn er leuke activiteiten om te doen. Er wordt regelmatig samengewerkt tussen de Boswachters en de bso ’t Kraaiennest in Vogelenzang. Vooral in vakanties worden er veel leeftijdsgerichte activiteiten aangeboden op de eigen of op de buurlocatie! Er zal altijd een vaste pedagogisch medewerker met de kinderen naar de buurlocatie gaan. Ook gaan we af en toe gezamenlijk op uitje met de Les Petits bus!

Openbare school Bennebroek