Schoolvoetbal, groep 8

Schoolvoetbal 2016, groep 8
Nou, de meisjes van groep 8, die kunnen er wat van. Na jaren van oefenen, soms wel de finale halen en soms niet, was het op 16 maart driedubbel en dwars raak. Yasmine, Noor, Iris, Fleur, Sara, Kim, Marijn, Robin, Valentine en Victoria waren top. We hebben twee keer gelijk gespeeld en vier keer gewonnen, we hebben nul doelpunten tegen gekregen en we zijn met afstand als eerste in onze poule geëindigd.

We speelden twee keer tegen de Willinkschool (0-0 en 3-0 gewonnen), twee keer tegen de Franciscus (6-0 en 1-0 winst) en twee keer tegen de Zwanenbloem (0-0 en 1-0 winst). We haalden veertien punten, een supertotaal. Nu mogen we door naar de finale en die is (als het goed weer is) op vrijdag 1 april. Allemaal komen kijken hoor!

Wat was heel bijzonder?
– Yasmine was geblesseerd, maar heeft vier keer gekeept, twee keer gevoetbald en 1 keer gescoord
– Iris scoorde in de eerste wedstrijd tegen de Franciscus maar liefst vier keer
– Noor is de snelste van het hele toernooi, wat kan die hard rennen (en scoren)
– Sara is niet te passeren voor een aanvaller van de tegenstander
– Victoria pakt alle ballen af, gaat dan rustig dribbelen en schiet hem naar een medespeelster
– Kim kan de dubbele schaar en geeft dan mooie steekpassjes
– Marijn kan heel goed pingelen en scoorde een prachtig doelpunt tegen de Willinkschool
– Valentine speelt als verdedigende middenvelder en blokkeert elke tegenstander
– Robin kan op alle posities in het veld spelen: keept, verdedigt en valt aan
– Fleur kan dribbelen en pingelen en hakjes geven, onze baltovenaar

Onze doelpunten werden gemaakt door Iris (4), Noor (4), Marijn (1), Yasmine (1) en er was 1 eigen doelpunt van een tegenstander, een hele mooie omhaal.  Sara, Victoria, Kim, Valentine, Robin en Fleur zorgden voor de voorzetten en met zijn allen hebben we nul doelpunten tegen gekregen. Ja, u leest het goed, NUL! Wat een toppers.

Ik zou zeggen, u kunt ze nog 1 keer bewonderen als team van de Spar en dat is bij de finale op 1 april!