Stopoz

Stopoz staat voor Stichting Openbaar Primair Onderwijs Zuid-Kennemerland. De zelfstandige stichting vormt het bestuur van negen openbare scholen in de gemeenten Bloemendaal, Haarlemmerliede, Spaarnwoude, Heemstede en Zandvoort. Bij elke school van Stopoz is sterk openbaar onderwijs het uitgangspunt.
Niet voor niets is het motto voor de komende jaren ‘Excellent presteren door met elkaar te leren’.

Organisatie en filosofie

Stopoz is een transparante organisatie met zo weinig mogelijk lagen. De filosofie is: decentraliseren wat kan, centraliseren wat moet én wat de organisatie ten goede komt. Het primaire proces, onderwijs geven, staat bij elk besluit centraal en vanuit deze gedachte volgt de rest. Bovendien gaat Stopoz uit van de gedachte dat de scholen met elkaar meer kunnen bereiken, dan elke school afzonderlijk. Essentieel dus, dat scholen elkaars expertise kunnen lenen.

Het bestuur van Stopoz bestaat uit zeven leden die op basis van hun deskundigheid zijn benoemd. Deze bestuursleden zijn enthousiast voorstander van openbaar onderwijs. Irene Jansen vervult de rol van algemeen directeur en heeft de dagelijkse leiding over de stichting.

Voor meer informatie kunt u terecht op www.stopoz.nl

Openbare school Bennebroek