Opening Groene schoolplein

Feestelijke opening Groene Schoolplein Sparrenbosschool 

Hoewel het weer niet bepaald meewerkte, werd op donderdag 3 september 2020 het groene schoolplein officieel geopend op de Sparrenbosschool. Gelukkig straalden zowel de leerlingen als de leerkrachten zelf als zonnetjes tijdens het luidkeels zingen van een aangepaste versie van K3’s lied ‘Alle kleuren van de regenboog’. 

Jan de Vries, eigenaar van het bedrijf ‘Grijs kleurt groen’, kwam vorig schooljaar al met zijn medewerker Robert op school om met de kinderen maquettes te bouwen voor het nieuwe deel van het schoolplein. Kinderen van groep 1 tot en met groep 8 mochten zelf in het klein aan de slag met een ontwerp voor het schoolplein; wat een prachtige kunstwerken werden er gemaakt! Alle ideeën werden geïnventariseerd en zo kregen alle leerlingen inspraak in hoe hun groene plein eruit zou komen te zien. 

Direct na de meivakantie, na een hoop plannen en regelen, ging de bouw van start. Leerlingen sjouwden eigenhandig stapels klinkers weg, ouders kwamen helpen met afgraven, tegels leggen en nog honderd dingen meer. Het is echt een project dat een lichtend voorbeeld is van de uitspraak ‘vele handen maken licht werk.’ Al was het tijdens warm weer ook wel even flink zweten voor alle betrokkenen met die zware kruiwagens en het scheppen van cement! 

De Sparrenbosschool prijst zich gelukkig met zulke betrokken ouders, die zich met veel enthousiasme inzetten voor het slopen en bouwen van dit deel van het schoolplein. “Met zijn allen kunnen we hier letterlijk bergen verzetten,” aldus Noël Minnes, directeur van de Sparrenbosschool. “Het plein is echt een prachtige samenwerking van leerkrachten, ouders en leerlingen geworden. We hopen er nog heel lang van te mogen genieten.” 

De kinderen worden uitgedaagd om op een avontuurlijke manier te klimmen en te bewegen met materialen die voornamelijk uit de natuur komen: boomstammen, een zandheuvel en mooie bomen en struiken die verplant werden. De nieuwe rioolbuis, die dienst doet als speeltunnel, is een prachtige verstopplek. De kinderen zijn hier nog lang niet uitgespeeld! 
Terug
MISSIE & VISIE WAT-HOE-WAAROM

WAT

Moderne methodes en leermiddelen i.c.m. optimale begeleiding

HOE

Onderwijs op maat en pedagogische driehoek

WAAROM

Elk kind is belangrijk én wordt door ons gezien!

BEKIJK ONZE MISSIE & VISIE
© 2018 Sparrenbosschool | Sitemap | Disclaimer